sobota 9. januára 2016

ŠPORT do Košíc

ŠPORT do Košíc
uverejnené 25. 7. 2015, 9:05 používateľom Vladimir Cuchran   [ aktualizované 25. 7. 2015, 9:05 ]

From: horami - www.horami.sk [mailto:horami@horami.sk]
Sent: Friday, November 14, 2014 1:58 PM
To: 'info@sportdokosic.sk'
Subject: FW: video - Šport do Košíc2014

Šport je považovaný viac menej za synonymum súťaženia. Nie je to úplne výstižné. Je to o zdraví tela a ducha, ale aj o inom. Pri športe si podajú ruky aj športovci hoc aj z politicky znepriatelených krajín. Na vrchol vylezie Číňan, Slovák, Rus, Ukrajinec, Američan, šerpa z Tibetu, spolu drú na dosiahnutí cieľa. Spolu to prežívajú spolu víťazia, spolu prehrávajú a aj smútia, všetci iní a predsa rovnakí. Kresťan, vedľa moslima, budhistu, žida. Priateľstvá a zážitky, na ktoré sa nezabúda.
Na kopcoch stretávam množstvo spriaznených duší, ktorí si podajú ruku, pripijú, ponúknu slaninou, čokoládou. Niekedy krátke okamihy, kus tepla, človečiny v divokej, drsnej, ale krásnej prírode, niekedy niekde a tam sú začiatky dlhých priateľstiev.

Šport, ako poznávanie samého seba, iných spriaznených duší.

Pre šport, my nadšenci robíme čo sa dá a niekedy aj čo sa nedá. Je to aj o sile ducha, morálke, vôli. Šport je o tom. Nech je to rekreačný, zábavný súťažný. Vždy je to o spriaznenosti duší, čo si pomáhajú na dosiahnutí spoločného cieľa.

Otvorme dvere viacerým spriazneným dušiam!

Áno, chcem športového ducha do Košíc a nielen do nich. Chcem priateľstvo, medzi ľuďmi, národmi, vyznaniami. Šport mi to prináša, som v ňom slobodný, nezaťažený človek. Chcem, aby mnohí prežívali pocity podobného druhu, čo zažívam na horách pri stretnutí so skutočnými priateľmi hôr a milovníkmi prírody (www.horami.skHORSKÉ STRÁNKY HORAMI.SK priateľov hôr a milovníkov prírody).

Preto podporujem šport.

ŠPORT DO KOŠÍC. PODPOR ŠPORTOVÉ AKTIVITY. PODPOR ZDRAVÝ ŽIVOT https://www.youtube.com/watch?v=5DMHyMjDa24


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára